PLAYART

JONGE KUNSTENAARS MAKEN HET HOF

In de zomer van 2010 kwam Bob Segers de groep versterken. Deze jonge kunstenaar en designontwerper nam de rol van curator op zich. Hij nam contact op met verschillende kunstenaars.

Tenslotte inviteerde hij een aantal jonge zielsverwanten: kunstschilders, ontwerpers, graffiti-artiesten en een striptekenaar:
Bart Bosmans, Ben Peters, Philip Bosmans, Luba Vassilevski, Serge Cardeynaels, Kris Dirkx, Seger Swerts, Sander Heremans, Bram Kinsbergen, Frederik Lizen, Tim Vranken, Len de Paepe, Jonas
Blondeel en Bob Segers.

Samen zouden ze Nuchelenhof inpalmen met hun enthousiasme en hun creaties en er (ook letterlijk) hun kunsten tonen. Eén van de uitgangspunten van de tentoonstelling was namelijk dat er ook “live” zou worden gecreëerd. Als titel voor de tentoonstelling werd dan ook gekozen voor PLAYART, aangevuld met 'jonge kunstenaars maken het hof".
Het was immers de bedoeling om aan deze jongeren een poëtische speeltuin aan te bieden, waar ze naar believen drie dagen lang hun ding zouden kunnen doen... en aan het publiek tonen.

Het kunstevenement PLAYART vond plaats op 1, 2 en 3 juli 2011op het binnenhof en in de stallen en schuren van Nuchelen.
De openingsreceptie, in aanwezigheid van Schepen Dirk Verlaak (Stad Maaseik) vond plaats op vrijdagavond 1 juli. Deze receptie werd opgeluisterd door het jazz-ensemble "Michelle & friends".

Op zaterdag en zondag 2 en 3 juli was de tentoonstelling open tussen 11 en 18 uur. Op zaterdagavond was er een barbecue, waarop heel wat sympathisanten in een aangename sfeer de kunstwerken konden bekijken en zich ontspannen.
Vanaf 22 uur werd dan plaats gemaakt voor een optreden van de jonge singer-songwriter Winston Wutu, waarna enkele DJ's, waaronder deelnemend kunstenaar Kris Dirkx tot laat in de nacht voor de sfeer zorgden.

FOTOALBUM PLAYART